Tenten Solar, met vestigingen in Lichtenvoorde, Bodegraven en Waalwijk, kent een gespecialiseerde afdeling voor woningcorporaties en is ook partner van Woonmeij. Projectleider planmatig onderhoud Robert Veldman vertelt,” Doorgaans werken we met lokale partners. Echter werd de vraag naar zonnepanelen zo groot, dat we op zoek gegaan zijn naar een nieuwe partner.” Rondvraag bij andere woningcorporaties bracht hen al snel in contact met Tenten Solar: “Het voorstel van Tenten Solar was het meest gunstig. Daarmee bedoel ik niet dat ze de per sé de goedkoopste zijn. Ze beschikken over de juiste ervaring in de branche en ze kunnen aan onze vraag als woningcorporatie voldoen. Dat is waar het om gaat.”

Woonmeij streeft ernaar bij mutaties, wanneer bewoners een woning verlaten red., de woning verduurzaamd weer te verhuren. “De planning in mutaties wordt gecommuniceerd met Tenten Solar. Vervolgens pakken zij het op. We hebben een vast contactpersoon en hoeven zelf zo goed als niets meer te doen.”

Uiteraard stimuleert Woonmeij het verduurzamen van wooneenheden bij bewoners. “Vanuit de gemeente hebben we een energiecoach beschikbaar, waaraan bewoners alle vragen kunnen stellen. De helft van de investering voor een zonnepaneleninstallatie bieden wij aan.” Ook vraag gestuurde projecten worden aangemeld bij Tenten Solar. “Vervolgens pakken zij de communicatie met bewoners op. Dat werkt fijn en scheelt ons veel werk en tijd.”

Woonmeij en Tenten Solar hebben een overeenkomst getekend dat hen tot en met 2027 aan elkaar verbindt.

Lees hier meer over de werkwijze tussen woningcorporaties en Tenten Solar of neem contact op.