Javascript is uitgeschakeld in de browser waardoor de website niet goed kan functioneren.
Schakel javascript in om deze website juist te kunnen gebruiken.
Zonnepanelen Uden - Tenten Solar

Zonnepanelen Uden

Overal zie je ze verschijnen: zonnepanelen. Dat is niet zo gek, ze zijn een goede duurzame investering om zo geld te kunnen besparen en bij te dragen aan het klimaat. Tenten Solar vertelt je alles wat jij moet weten over het plaatsen van zonnepanelen en alle randzaken. Toch nog vragen na het bekijken van de informatie op onze website? Onze medewerkers helpen je ook graag verder.

Positieve punten van zonnepanelen

Duurzaamheid is een groot voordeel van zonnepanelen. Fossiele brandstoffen raken een keer op maar door zonne-energie is het mogelijk om nog lang energie op te wekken voor huishoudens en bedrijven in Uden.

Ook het financiële deel is aantrekkelijk bij de aanschaf van zonnepanelen. De investering kan terugverdiend worden in ongeveer tien jaar. Terwijl de panelen tot wel 25 jaar mee kunnen gaan. Je hebt dus nog een hele tijd profijt van de aanschaf van jouw zonnepanelen doordat je kunt besparen op jouw energierekening. Ook ben je daardoor minder afhankelijk van jouw energieleverancier.

Het gebruik van zonnepanelen stoot geen schadelijke broeikasgassen of luchtverontreinigende stoffen uit. Het helpt de uitstoot van CO2 te verminderen, waardoor klimaatverandering wordt tegengegaan en de luchtkwaliteit verbeterd. Een krachtige stap richting een groenere toekomst!

Zonnepanelen Aalten

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Wanneer zonlicht op de zonnecellen valt worden lichtdeeltjes geabsorbeerd door het paneel en gelijkstroom opgewekt. Dit wordt omgezet in wisselstroom door de omvormer voor bijvoorbeeld elektrische apparaten en elektrische auto’s.

Vanaf de omvormer gaat de elektriciteit naar de meterkast en kan deze verdeeld worden binnen het huishouden of het bedrijf. Een overschot? Bijvoorbeeld door veel zonnepanelen of omdat je geen elektriciteit gebruikt op dat moment. Dat wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet en ook gesaldeerd.

Wat heb je nodig bij het plaatsen van zonnepanelen?

Uiteraard heb je de zonnepanelen zelf nodig. Dat is vanzelfsprekend. Maar wat is er nog meer nodig voor het plaatsen van zonnepanelen? Hierbij kun je denken aan het montagesysteem en de omvormer die ervoor zorgt dat de energie die opgewekt is, bruikbaar is voor de apparaten in jouw woning.