Duurzaamheid is niet alleen een modewoord voor Klomps, maar een kernprincipe dat in elk project wordt geïntegreerd. De samenwerking met Tenten Solar voor het project in Tolkamer is een treffend voorbeeld van hoe Klomps duurzame en energiezuinige woningen oplevert. Het project in Tolkamer omvat de bouw van 20 nieuwbouwwoningen, verdeeld over 10 benedenwoningen en 10 bovenwoningen. Deze woningen zijn ontworpen om energiezuinig te zijn, met de nieuwste technologieën en installaties. Elke benedenwoning krijgt 7 zonnepanelen en elke bovenwoning krijgt 8 zonnepanelen. “De woningen zijn gasloos en voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van energie-efficiëntie,” aldus Sven.

Tenten Solar werd gekozen voor de levering en installatie van de zonnepanelen voor het Tolkamer project. “Tenten Solar is verantwoordelijk voor het leveren en monteren van de zonnepanelen en omvormers op zowel de beneden- als bovenwoningen,” legt Sven uit. Klomps heeft de installatie volledig uitbesteed aan Tenten Solar, wat de efficiëntie en expertise van de samenwerking benadrukt. Dit is dan ook niet de eerste keer dat Klomps en Tenten Solar samenwerken.  “Tenten Solar is een kwalitatief hoogstaand bedrijf waar wij al veel ervaring mee hebben. Ze communiceren duidelijk en komen regelmatig op de bouwlocatie om de voortgang te controleren,” zegt Sven. Dit zorgt voor een soepel verloop van het project en een hoogwaardig eindproduct. De keuze voor Tenten Solar was gebaseerd op hun betrouwbaarheid, ervaring en uitstekende communicatie.

De samenwerking tussen Klomps en Tenten Solar verloopt bijzonder goed. “We zijn zeer tevreden,” meldt Sven. De planning ligt zelfs voor op schema, wat getuigt van de effectieve samenwerking. “Ik zou Tenten Solar zeker aanraden aan andere aannemers en bouwbedrijven. We hebben goede ervaringen met hun producten en diensten”. Deze positieve ervaringen hebben geleid tot het vertrouwen in toekomstige projecten.

Volgens Sven is duurzaam bouwen de toekomst van de bouwsector. “Een woning moet zo gebouwd worden dat die jaren mee kan gaan en voor iedereen bestemd is. Hoe langer een woning meegaat, hoe beter dat is voor het milieu,” benadrukt Sven. Klomps streeft naar het gebruik van duurzame materialen en technieken om woningen te bouwen die zowel energie-efficiënt als langdurig zijn. Met de hulp van Tenten Solar is Klomps ervan overtuigd dat ze in de toekomst duurzaam kunnen blijven bouwen.