Zoals de zon en de zomer onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, lijken de zon en zonnepanelen dit ook. Niets is echter minder waar. Veel mensen hebben het vermoeden dat zonnepanelen enkel werken op zonlicht en vragen zich af of panelen in de herfst nog wel rendabel zijn. Gelukkig hebben wij daar een antwoord op: Ja, de panelen zijn ook in de herfst rendabel!

Niet enkel zonlicht

Dat de zonnepanelen in de herfstperiode niet rendabel zijn, is een groot misverstand. Vaak wordt gedacht dat zonnepanelen enkel werken op zonlicht, maar dat is niet waar. De panelen werken ook op licht en zijn daarom ook rendabel op een bewolkte dag. De piek van de panelen ligt dan wel in de zomer, maar ook in de herfst is er voldoende indirecte straling van de zon om energie te kunnen opwekken.

Lage temperaturen versterken de mate van rendement

Bovendien is het zo dat een zonnepaneel juist bij lagere temperaturen beter presteert dan bij hogere temperaturen. De spanning tussen twee lagen in het zonnepaneel is bij lagere temperaturen verhoogt en daarnaast is het paneel minder warm, dat doet het rendement van het paneel toenemen.

Het installeren van zonnepanelen in de herfst heeft nog een ander voordeel. Als u ervoor kiest om uw zonnepanelen in de herfst te laten installeren, heeft u als voordeel dat uw systeem in de zomermaanden helemaal gebruiksklaar is. En dat is nou net de periode waar het rendement het hoogste is. Laat u vrijblijvend adviseren door de deskundige werknemers van Tenten Solar.

Meer weten?

Bent u overtuigd geraakt van zonnepanelen? Wij helpen u graag d.m.v. het geven van advies en het leveren en installeren van de panelen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Wilt u meer weten over zonnepanelen (in de herfst)? Neem vrijblijvend contact op met onze medewerkers. Wij staan iedere werkdag voor u klaar.