De aanschaf van zonnepanelen is de afgelopen jaren een stuk voordeliger geworden. De prijs van zonnepanelen is gedaald en de technologie is verbeterd, waardoor de opbrengsten beter zijn. Dat neemt echter niet weg dat zonnepanelen nog steeds een grote investering zijn. Met een terugverdientijd van 5 tot 8 jaar, is het echter wel een rendabele investering. Er zijn verschillende opties voor het financieren van zonnepanelen. U leest ze hier.

Spaargeld

Logischerwijs is dit de meest voordelige optie: het gebruik van je eigen spaargeld voor het aanschaffen van een zonnepanelen installatie. Wanneer je geen lening hoeft af te sluiten, betaal je immers ook geen rente. Wist je dat investeren in zonnepanelen zelfs financieel aantrekkelijker is dan geld op de spaarrekening te zetten? Deze investering is namelijk vergelijkbaar met een rente van 6% op een spaarrekening.

Duurzaamheidslening

Steeds meer gemeentes willen de toepassing van duurzame energie stimuleren, zoals het installeren van zonnepanelen. Om het voor woningeigenaren aantrekkelijker te maken om te investeren in zonnepanelen, wordt door veel gemeentes een Duurzaamheidslening aangeboden. Met een duurzaamheidslening leen je het geld voor o.a. een investering in zonnepanelen voor een rentepercentage dat altijd 3% lager ligt dan het markttarief (condities SVn), met een minimum van 0,5%. Informeer bij jouw gemeente naar de mogelijkheden van een duurzaamheidslening.

Subsidie voor zonnepanelen

Momenteel is er geen landelijke subsidieregeling voor de aanschaf van zonnepanelen meer van kracht. Er zijn echter nog wel diverse gemeenten die lokale subsidieregelingen hanteren. Wil je weten of jouw gemeente een subsidie voor zonnepanelen beschikbaar heeft? Check de Energiesubsidiewijzer.

Zonnepanelen Collectief

Bundel de krachten en informeer bij buren, familie, vrienden of verenigingsgenoten of ze ook interesse hebben in het laten installeren van zonnepanelen. Wanneer je de zonnepanelen gezamenlijk inkoopt, kun je vaak een korting realiseren. Zo bieden we bij Tenten Solar de Noaberkorting voor mini-collectieven aan. Om het (mini-) collectief goed te kunnen informeren, zullen we allereerst een informatieavond organiseren voor alle betrokkenen, niet alleen kunnen we je dan voorzien van de juiste informatie, ook kunnen wij jullie wensen in kaart brengen en op die manier de beste aanbieding voor zonnepanelen doen. Vervolgens zal ons gespecialiseerde team de installatie van de zonnepanelen verzorgen en kun jij gaan genieten van de voordelen van zonnepanelen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het financieren van zonnepanelen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee.