Ga je (met je bedrijf) hernieuwbare energie produceren of je doe je dat al? Dan kun je gebruik maken van de subsidie SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie). De SDE+ richt is bedoeld voor bedrijven en (non-profit) instellingen. Er zijn 6 categorieën: biomassa, geothermie, water, wind, wind op zee en zon. Dus wanneer u met uw bedrijf wilt investeren in zonnepanelen, kunt u mogelijk gebruik maken van de SDE+ subsidie, ook in 2018.

Wat is het doel van de SDE+?

Voor veel bedrijven, instellingen en organisaties is de SDE+ een populaire subsidie. De subsidie heeft een omvangrijk budget (voor de 1e ronde van 2018: 6 miljard euro), waarmee de overheid het bedrijfsleven stimuleert bij de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie.

overzicht gerealiseerd vermogen sde subsidie

Overzicht gerealiseerd vermogen SDE subsidie (Bron: rvo.nl

Opstellingsrondes voor SDE+ 2018

De SDE+ 2018 heeft twee openstellingsrondes: in het voorjaar en het najaar. De voorjaarsronde is van 13 maart t/m 5 april 2018 geopend en heeft een budget van 6 miljard euro. In juni 2018 zal de minister het budget en de voorwaarden voor de opstelling van de najaarsronde bekend maken.

Vanaf het moment van beschikken hebben mensen die subsidie ontvangen van de SDE+, afhankelijk van de categorie, tot uiterlijk 4 jaar de tijd om hun duurzame energieproject te realiseren.

Een SDE+ subsidie aanvragen

Wilt u een SDE+ subsidie voor uw zonnepanelen installatie aanvragen? Doorloop dan het Stappenplan (9 stappen) van d RVO. Bij Tenten Solar Zonnepanelen hebben we ruime ervaring in het realiseren van grootschalige zonnepanelenprojecten met een SDE+ subsidie. Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.