In juli 2017 maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken bekend dat de salderingsregeling voor zonnepanelen tot 2023 is verlengd. Concreet betekent dit dat particulieren tot die tijd hetzelfde tarief blijven krijgen voor de zonnestroom die ze aan het energienet leveren.

Hetzelfde tarief voor stroom uit zonnepanelen

Tot 2023 ontvangen particulieren evenveel voor de stroom die ze met hun zonnepanelen leveren, als dat ze betalen voor de stroom die ze verbruiken. Minister Kamp stemt hiermee in met de wens van de Tweede Kamer om de salderingsregeling tot 2023 te verlengen. Daarvoor waren er plannen om het tarief per 2020 te verlagen.

De toekomst van het salderen

Wat gaat er dan na 2023 gebeuren met de salderingsregeling? Dat is een vraag die interessant is voor eigenaren van zonnepanelen, maar zeker ook voor mensen die nu nadenken over het aanschaffen van een zonnepanelen installatie. De salderingsregeling maakt een investering in zonnepanelen namelijk interessanter. Minister Kamp is van mening dat het volgende kabinet moet bepalen wat er na 2023 met de tarieven voor terug levering gaat gebeuren. Tot 2023 is er dus zekerheid dat de salderingsregeling zo blijft als het nu is.

Blijven zonnepanelen dan nog wel interessant?

Het antwoord daarop is ja! Zonnepanelen zijn en blijven een goede investering, zelfs als de salderingsregeling wordt afgeschaft. Daarvoor zijn een aantal verklaringen. Allereerst worden zonnepanelen steeds goedkoper om aan te schaffen. Daarnaast kan het, wanneer de prijs voor teruggeleverde stroom na 2023 lager wordt, interessant zijn om de stroom op te slaan voor later gebruik door middel van een thuisaccu of bijvoorbeeld de accu van een elektrische auto.

Bron: nu.nl