De energieprijzen rijzen de pan uit. Aardgas is de laatste tijd enorm duur geworden en de verwachting is dat de prijzen ook ná 2022 hoger blijven dan voor de explosieve stijging in 2020 (bron: Rijksoverheid). De stijging van de gasprijs heeft vooral te maken met internationale ontwikkelingen en slecht gevulde voorraden. Omdat aardgas wordt gebruikt voor de opwekking van elektriciteit, gaat daardoor ook de prijs voor elektriciteit omhoog. Dit leidt ertoe dat je jouw energiekosten ziet stijgen. Waar doe je nu verstandig aan?

Van het gas afstappen

Om ervoor te zorgen dat je in de toekomst niet nóg meer voor je energie moet betalen, is het een slimme zet om te investeren in zonnepanelen. Met zonnepanelen wek je zelf je eigen energie op. Hoe werkt dat? De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht; zonnepanelen zetten dit licht om naar elektriciteit. Een groot voordeel van zonnepanelen is dus dat de energiebron nooit op kan raken, de zon schijnt immers altijd.

Voordelen zonnepanelen

Naast dat de energiebron van zonnepanelen altijd voorradig is, hebben we hieronder nog meer zonnepanelen voordelen voor je op een rijtje gezet:

  1. Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk dat je een lagere energierekening hebt wanneer je zonnepanelen op je dak hebt. Met zonnepanelen kan je (een deel van) je energieverbruik betalen met je eigen geproduceerde energie! Goed voor je portemonnee dus.
  2. Omdat je zelf energie opwekt, ben je niet meer afhankelijk van andere energieleveranciers én heb jij niks meer te maken met fluctuerende prijzen.
  3. Zonnepanelen leveren duurzame en schone energie. Bij het opwekken komt geen CO2 vrij en worden er geen fossiele brandstoffen verbrand. Een duurzame en milieubewuste keuze dus.
  4. Zonnepanelen op je dak betekent dat je huis ook meer waard wordt. Dat komt doordat je huis een hoger energielabel krijgt aangewezen wat leidt tot een hogere woningwaarde.

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen op jouw dak? Neem dan vrijblijvend contact op met onze medewerkers. Wij staan iedere werkdag voor u klaar!