Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

Glas-glas zonnepanelen, ook wel bekend als dubbelglas zonnepanelen of bifaciale zonnepanelen, zijn een type zonnepaneel dat aan beide zijden is voorzien van glas. In plaats van de achterzijde te bedekken met een kunststof backsheet, zoals bij de gebruikelijke glas-folie zonnepanelen, zijn glas-glas zonnepanelen aan beide zijden voorzien van een laag gehard glas. Dit beschermt de kwetsbare zonnecellen in het paneel beter en geeft het paneel extra sterkte en duurzaamheid.

De herontdekking van glas-glas zonnepanelen

Verrassend genoeg zijn glas-glas zonnepanelen geen nieuwkomers in de wereld van zonne-energie. In feite bestonden de allereerste zonnepanelen uit glas. Echter, om kosten te besparen en het productieproces te vereenvoudigen, kozen veel fabrikanten later voor glas-folie zonnepanelen. Nu zien we echter een opmerkelijke trend waarbij fabrikanten teruggaan naar glas-glas zonnepanelen. Deze verschuiving wordt gestimuleerd door een groeiende erkenning van de voordelen die deze panelen met zich meebrengen.

Waarom kiezen voor glas-glas zonnepanelen?

Waarom zou je nu kiezen voor glas-glas zonnepanelen in plaats van de gangbare glas-folie zonnepanelen? Hier zijn enkele belangrijke voordelen die je moet weten:

  • Duurzaamheid en levensduur

Glas-glas zonnepanelen hebben een aanzienlijk langere levensduur en zijn duurzamer in vergelijking met glas-folie zonnepanelen. Beide zijden van het paneel zijn bedekt met gehard glas, waardoor ze extreem bestand zijn tegen weersinvloeden, vocht, en temperatuurschommelingen, wat zich vertaalt naar een duurzame investering op de lange termijn.

  • Verbeterde prestaties

Door het gebruik van gehard glas aan beide zijden profiteren glas-glas zonnepanelen van betere warmteafvoer, wat hun algehele prestaties verbetert.

  • Structurele sterkte

Glas-glas panelen zijn structureel sterker en minder vatbaar voor doorbuiging in vergelijking met glas-folie zonnepanelen. Dit verbetert niet alleen de prestaties, maar vermindert ook het risico op beschadigingen.

  • Milieuvriendelijk

Met een focus op duurzaamheid worden glas-glas zonnepanelen als milieuvriendelijker beschouwd, mede vanwege hun langere levensduur en het feit dat glas een recyclebaar materiaal is.

De toekomst van zonne-energie

Hoewel de aanschafkosten initieel iets hoger kunnen zijn, wegen de voordelen op het gebied van duurzaamheid, prestaties en toepassingsmogelijkheden op tegen deze investering. Voor wie op zoek is naar een betrouwbare, langdurige energieoplossing, is het overwegen van glas-glas zonnepanelen niet alleen een stap in de richting van duurzaamheid, maar ook een investering in de toekomst van hernieuwbare energie.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over glas-glas zonnepanelen? Bij Tenten Solar staan we klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en ondersteuning.