In 2017 werd al bekend dat de energiebelasting in 2018 omhooggaat. Eind 2017 maakten ook de grootste energieleveranciers hun tarieven voor 2018 bekend. Een gemiddeld huishouden is daardoor over het hele jaar gemiddeld 110 euro meer kwijt (aldus prijsvergelijkingswebsite Pricewise). Gas en stroom kosten gemiddeld huishouden in 2018 dus 110 euro meer.

Hogere energietarieven

Zowel de variabele energietarieven van Essent, Eneco als Nuon zullen gaan stijgen. Naar verwachting zullen kleinere leveranciers deze prijsstijgingen volgen. De hogere tarieven zijn vooral een gevolg van hogere inkoopprijzen voor stroom en gas. Het grootste gedeelte van de totale stijging van de energierekening, zo’n € 70,-, wordt veroorzaakt door hogere belastingen.

Hogere energiebelasting

Naast een verhoging van de energietarieven, gaan huishoudens in 2018 ook meer betalen aan energiebelasting. Een gemiddeld huishouden gaat in 2018, volgens Pricewise, 68 euro meer betalen aan heffingen. De netwerkkosten stijgen volgens Pricewise met gemiddeld 12 euro.

Zonnepanelen aanschaffen

De verwachting is dat niet alleen in 2018, maar ook in de daaropvolgende jaren de energiekosten verder zullen stijgen. Het is dus een mooi moment om na te denken over een oplossing om de energierekening lager te houden. Je kunt natuurlijk minder energie verbruiken, maar ook energiebesparende maatregelen in huis dragen bij een aan lagere energierekening. Denk bijvoorbeeld aan betere isolatie of de aanschaf van zonnepanelen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw woning? Vraag dan geheel vrijblijvend bij ons een offerte aan, wij vertellen je graag meer.

Bron: Pricewise