Btw terugvragen

Op dit moment betaal je 21% btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Particulieren die zonnepanelen kopen en hun overgehouden stroom aan energiebedrijven terugleveren, kunnen die btw grotendeels weer terugvragen. Maar dat terugvragen van je btw kost behoorlijk wat tijd. Er komt veel administratieve rompslomp bij kijken voor zowel de particulier als voor de Belastingdienst. Daarnaast ben je, nadat je je btw hebt teruggevraagd, ook verplicht om elk jaar weer aangifte te doen, tenzij je gebruik maakt van de Kleine Ondernemersregeling (KOR). Daar moest iets aan gedaan worden.

Aanstaande plannen

Nu de Europese btw-richtlijnen zijn gewijzigd is het voor Nederland mogelijk om de btw op zonnepanelen te verlagen naar 0%. Vanaf 1 januari 2023 betaal je dus helemaal geen btw meer op de aanschaf en installatie van zonnepanelen op én naast particuliere woningen. Dat betekent dat het btw-nultarief ook van toepassing is als zonnepanelen worden geplaatst op een schuur, een garage, in de tuin of een uitbouw die bij de woning hoort. In Nederland geldt het btw-nultarief nog niet voor zonnepanelen op (openbare) gebouwen.

Kortom, een wijziging met vele voordelen. Ben je ook op zoek naar voordelige zonnepanelen en een kwalitatief goede installatie? Of wil je meer weten over de kosten van het plaatsen van onze zonnepanelen op jouw woning? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en neem hier contact met ons op, wij vertellen je graag meer.