Zonnepanelen, is het iets voor jou? Vaak horen we van onze klanten dat ze denken dat de zon in Nederland niet vaak genoeg schijnt, waardoor ze denken dat zonne-energie niet rendabel is. Niets is minder waar, in Nederland is er voldoende zonlicht om energie op te wekken voor onze huishoudens en bedrijven. We laten je de voordelen van zonnepanelen zien!

Dit is wat je moet weten over zonne-energie:

1. De zon is een vrij zekere energiebron. Waar fossiele brandstoffen ooit een keer op raken, blijft de zon gewoon iedere dag schijnen. Een milieuvriendelijk alternatief dus.

2. Zonne-energie is schoon, stil en kan kleinschalig opgewekt worden. Zonne-energie kan worden opgewekt door middel zonnepanelen en die kunnen geplaatst worden op plekken waar niemand er last van heeft, zoals daken van woningen of boerderijen, langs snelwegen of zelfs in velden of op het water.

3. Ook op een bewolkte dag wek je zonne-energie op met zonnepanelen. Zonnepanelen werken namelijk niet op zonlicht, maar op straling van de zon en functioneren daarmee dus ook bij bewolkt weer. Uiteraard ligt de piek in de opbrengst wel tussen maart en oktober. Tegelijkertijd is er ook in de herfst en winter straling van de zon, waardoor zonnepanelen tevens in deze tijd van het jaar opbrengst op kunnen leveren.

4. De zon straalt in 1 uur net zoveel energie uit als wereldwijd in 1 jaar gebruikt wordt. Voldoende energie voor iedereen dus.

5. Zonne-energie maakt je huis meer waard. Volgens Hypotheekverstrekker ING Direct behoren zonnepanelen tot de populairste extra voorzieningen aan een woning. Dus als je ooit je huis wil verkopen, verdien je je investering in zonnepanelen ook op die manier terug.

6. Zonne-energie geeft je vrijheid. Wie in eigen beheer zonne-energie opwekt is niet (of in ieder geval minder) afhankelijk van energieleveranciers of van prijsstijgingen.

7. Dankzij zonne-energie kun je geld besparen. Een zonnepanelen installatie vergt een investering, maar na aanschaf van de zonnepanelen begin je direct met het opwekken van zonne-energie, waardoor je je energierekening verlaagt (of zelfs tot 0 kunt brengen).

feiten zonne energie

 

Overtuigd geraakt?

Bekijk onze complete sets voor zonnepanelen of vraag direct een maatwerk offerte bij ons aan.