Technisch Projectleider

In 2013 startte Kasper als technisch projectleider. De toenmalige eigenaar was zelf elektricien en was veel op de projecten te vinden. Hij zocht iemand die de projecten kon leiden. Vanaf de planning en werkvoorbereiding, het begeleiden van projecten tot het aansturen van monteurs. “Het bedrijf was nog redelijk klein, waardoor er allerlei taken opgepakt moesten worden zoals bijvoorbeeld helpen bij het laden en lossen van materialen tot het ophangen van een omvormer. Sindsdien zijn we enorm geprofessionaliseerd.”

Uitdaging

Dat vertaalt zich in de toevoeging van onder meer werkvoorbereiders en een project engineer. De project engineer denkt het plan uit. Als technisch projectleider is de uitdaging om het plan binnen de gestelde kaders te realiseren.

“Een technisch projectleider benadert het plan vanuit de uitvoeringskant. Is het plan uit te voeren binnen de gestelde tijd, budget, technische kaders en veiligheidsvoorschriften? Vervolgens regel je dat het project soepel verloopt.”

created by dji camera

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn erg divers: Projectinkoop, uitvraag bij een Solarpartner, het opstellen van veiligheidsplannen, organisatie van materiaal, communicatie en samenwerking met de werkvoorbereider en de uitvoerders. “Een technisch projectleider coördineert het project van begin tot eind.”

Elektrotechnische kennis

De zonnepaneel-installaties van Tenten Solar worden vaak op bestaande installaties aangesloten. Om dit te organiseren is elektrotechnische kennis een must. “Zelf kwam ik van een elektrotechnische installateur af. Ik heb daarvoor een elektrotechnische Mbo-opleiding en vervolgens de Hbo-opleiding  Hogere Installatietechniek afgerond. Deze bagage heb je nodig. Specifieke kennis van pv-installaties leren we aan, met een driedaagse training tot Solarspecialist.”

Salderingsregeling

Bedrijfsleider

Inmiddels heeft Kasper het geschopt tot bedrijfsleider. “Ik vind persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Tenten Solar geeft me de ruimte om collega’s te faciliteren in trainingen en cursussen. Het bedrijf blijft alsmaar groeien, hier gaan we als medewerkers in mee.”

Solarspecialist

Kasper voegt graag een technisch projectleider toe aan het team. “Jazeker. Iemand die de leidersrol pakt, proactief is, in teamverband en zelfstandig kan werken. Elektrotechnische kennis heb je, wij maken je Solarspecialist.” Het gaat om zakelijke projecten, van groot tot klein. “Het aantal panelen in een project zegt niet zoveel. Er zijn projecten met slechts 300 panelen, maar waar de eisen wel hoger liggen. Kleinere projecten kunnen juist het meest complex zijn.”Geïnteresseerd in de functie?

Wil je collega van Kasper worden en ben je geïnteresseerd in de functie van technisch projectleider? Bekijk de vacature of solliciteer direct.

Wij ontmoeten je graag

Lijkt het je wat om onderdeel te worden van ons team? Neem gerust contact op met Mariska Kruisselbrink (HR-adviseur) of loop eens binnen op één van onze vestigingen.
Je bent van harte welkom om vrijblijvend te verkennen of dit jouw ideale baan zou kunnen zijn.