Javascript is uitgeschakeld in de browser waardoor de website niet goed kan functioneren.
Schakel javascript in om deze website juist te kunnen gebruiken.
Werkwijze Tenten Solar - Tenten Solar

1. Aanvraag

Een aanvraag voor zonnepanelen kan bij ons op verschillende manieren:

Telefonisch: je kunt met ons bellen, hierdoor krijg jij direct antwoord op jouw vragen. Je weet daardoor binnen een dag wat de aanschaf van zonnepanelen jou ongeveer gaat kosten en opleveren.

Online: via onze website. Door middel van het invullen van ons online formulier ontvangen wij jouw aanvraag. Jij ontvangt daarna van ons een eerste offerte.

Bezoek één van onze vestigingen: loop bij ons binnen in Lichtenvoorde, Bodegraven of Waalwijk. Op een laagdrempelige manier zul jij te woord worden gestaan door één van onze medewerkers. Vervolgens loop jij naar buiten met eerlijk en transparant advies.

Wij vinden het belangrijk dat jij de manier kiest die het beste bij je past.

2. Telefonisch contact

Na een aanvraag is er altijd telefonisch contact. We maken tijdens dit gesprek een eerste offerte (rendementsberekening). Er zitten meerdere voordelen aan dit gesprek. Eén voordeel hiervan is dat jij heel snel vanuit ons iets op jouw bureau hebt liggen, je zit geen weken in ‘de wachtkamer’. Je kunt je voorbereiden op de afspraak wanneer wij bij jou langskomen. Je weet bijvoorbeeld al wat je wel graag zou willen, maar ook wat je liever niet wil. En het laatste voordeel; we brengen samen in beeld wat de mogelijkheden zijn.

3. De eerste offerte

In een eerste offerte krijg jij een duidelijk overzicht waarin staat:
● Hoeveel panelen er waarschijnlijk op jouw dak passen;
● Wat de behoefte-invulling is;
● Hoe jouw dak er ongeveer uit gaat zien met zonnepanelen;
● Wat de mogelijkheden zijn met verschillende panelen en diverse opties.
De eerste offerte krijg je van ons per mail. Ben je enthousiast geraakt? Dan vragen we jou om contact met ons op te nemen. De adviseur maakt samen met jou een afspraak voor een eerste bezoek bij jou thuis.

4. Bezoek op locatie

Een afspraak op locatie is bij ons op korte termijn in te plannen.
Wat komen wij doen tijdens een schouw op locatie? 

Technisch kijken wat er mogelijk is, dit bestaat uit;
● Dakplanning bepalen;
Waar wordt de installatie/onderdelen binnen geïnstalleerd?;
● Hoe gaan wij vanaf het dak naar de plek van de omvormer, naar de meterkast?;
● Controle van de meterkast, welke aanpassingen zijn er eventueel nodig?

Natuurlijk zijn wij er tijdens het bezoek bij jou thuis ook om al jouw vragen te beantwoorden.

Wij nemen de tijd om jou van eerlijk advies te voorzien.

5. De offerte op maat

Na het bezoek op locatie wordt de eerste offerte uitgewerkt in een op maatofferte. Deze mag je een aantal dagen na ons huisbezoek verwachten. Wanneer jij op deze offerte akkoord geeft, wordt jouw opdracht doorgezet naar onze werkvoorbereiders. Onze collega’s zullen telefonisch contact opnemen om samen met jou een dag in te plannen voor montage.

6. Het moment suprême

Het is zover, onze jongens komen met drie man sterk jouw zonnepanelen plaatsen. Twee op het dak en één verzorgt het elektrotechnische gedeelte. 

Wij hebben eigen monteurs in dienst, jongens met een mentaliteit van aanpakken. Tussen het werken door waarderen ze een kop koffie en een praatje, daarna ‘kunnen zij het dak weer op’. Je mag van hen verwachten dat ze netjes te werk gaan en geen rotzooi achterlaten.

Deze mentaliteit zingt bij Tenten Solar in alles door.

7. Het opwekken kan beginnen

Het plaatsen van de zonnepanelen neemt één dag in beslag, uitzonderingen daargelaten.
Wanneer de zonnepanelen geplaatst zijn en alles werkt, krijg je van ons een opleverdocument.

Het opwekken van duurzame energie kan beginnen!

8. De opbrengst checken

Op ons kantoor zorgen wij ervoor dat jouw installatie wordt aangesloten op de monitoringsapp. Met de app van de leverancier van jouw omvormer kun je gemakkelijk de opbrengst van jouw zonnepanelen checken. Het is eenvoudig en gebruiksvriendelijk te gebruiken op je smartphone of tablet.

9. Het financiële stuk

Investeren in zonnepanelen doe je om rendement te behalen. Bij Tenten Solar vinden wij dat je niet in één keer de investering hoeft te voldoen. Zodra wij voor je aan het werk gaan doe je een kleine aanbetaling. De restbetaling doe je bij oplevering van de installatie.


Leuk feitje: Wanneer je bij ons een nieuwe klant aandraagt voor een zonnepanelen installatie, ontvang je van ons een dinercheque of Bol.com-bon ter waarde van 50 euro!


10. Bouw op onze service

Wij zijn voorzien van een complete service en onderhoudsafdeling. Onze collega’s staan altijd voor je klaar bij vragen of storingen. Je komt niet in een overbezet callcenter terecht. Problemen? Wij lossen de problemen graag voor je op! Maak gebruik van onze klantenservice.

Okke Willink

Neem vrijblijvend contact op met Okke. Of mail jouw vraag naar info@tentensolar.nl