Tenten Solar werkt hierin samen met coöperatie GOED. Musetta Blaauw, initiatiefnemer van de coöperatie, is duidelijk: “Wij willen zo veel mogelijk impact maken.” Coöperatie GOED ziet de energietransitie als middel om maatschappelijke verandering teweeg te brengen. Tenten Solar deelt deze zienswijze. Bram Reukers: “Er wordt in de zonnepanelenmarkt door projectontwikkelaars veel geld verdiend dat bij aandeelhouders terecht komt, terwijl er ontzettend veel goede doelen in het land zijn die de opbrengsten goed kunnen gebruiken.”

Dat is de missie van coöperatie GOED. De oplossing is net zo eenvoudig als doeltreffend. “We proberen locatie-eigenaren en overheden te overtuigen dakoppervlak beschikbaar te stellen voor zonnepaneleninstallaties en de opbrengsten geven we weg aan huishoudens en maatschappelijke organisaties die dat goed kunnen gebruiken,” aldus Musetta Blaauw. Coöperatie GOED is een burgerbeweging. Iedereen kan zich aanmelden als GOEDe vriend en krijgt hiermee een stem in het bepalen van de goede doelen die profiteren van het initiatief.

De coöperatie houdt de ogen en oren open voor partners die samen willen werken. Musetta Blaauw: “We werken graag met elke partij die met dezelfde blik naar de wereld kijkt. Tenten Solar doet dat. Het is een familiair bedrijf, waarmee het prettig werken is. Natuurlijk moeten ze wat verdienen, maar niet ten koste van alles. De prijs-kwaliteitverhouding die Tenten Solar biedt voor deze projecten is erg goed. Ze snappen wat het doel is.” Bram Reukers vult aan: “Het maatschappelijke aspect spreekt ons erg aan. Daarom dragen wij zelf ook locaties aan waar we mogelijkheden zien een dergelijk project te exploiteren.” Musetta sluit af: “Een dakeigenaar die overgebleven ruimte beschikbaar stelt wordt geen kosten in rekening gebracht. Dat is voor alle partijen interessant toch?”

Wil je ook bijdragen en dakruimte beschikbaar stellen? Neem contact op met Tenten Solar.

Laten we samenwerken

De vraag naar verduurzaming blijft stijgen. Ben jij ook op zoek naar een partij met ervaring én technische handjes? Neem eens contact op met de afdeling Woningcorporaties van Tenten Solar.