Bijna collega’s

Partners, dat zijn het. “Bijna collega’s zelfs”, gaat Ricardo Katgerman verder. “Aan het begin van de samenwerking is het even wennen aan elkaar, maar dat is het ook als je bij een nieuwe baas aan de slag gaat.”

Katgerman Zonnepanelen

Katgerman is eigenaar van Katgerman Zonnepanelen, één van de Solarpartners van Tenten Solar. Eind 2019 nam hij zelf contact op met Tenten Solar. Zijn aanbod kwam als geroepen. Astrid Kanters vertelt: “We hadden net een opdracht van QuaWonen uit Bergambacht. Er was ambitie om 1.000 grondgebonden huurwoningen van zonnepanelen te voorzien.” Katgerman Zonnepanelen, gevestigd in het nabijgelegen Dordrecht, heeft invulling gegeven aan deze opdracht. “Inmiddels zijn er ongeveer 800 woningen verduurzaamd met zonnepanelen installaties. Circa 80 tot 90% daarvan hebben wij gelegd.”

zonnepanelen daken

Samenwerking

De samenwerking verloopt voorspoedig. “Al snel weet je van elkaar wat de gewenste werkwijze is. Astrid en haar collega’s doen de gehele werkvoorbereiding. Wij krijgen het legplan en de vergoeding compleet aangeleverd.” De zonnepanelen, omvormers, montagesysteem en solarkabels worden geleverd bij zijn loods. “Voorraad heeft Tenten Solar belachelijk veel. Ze leveren altijd op tijd. Alleen het vastgelopen graanschip dat het Suezkanaal blokkeerde in 2021 heeft voor vertraging gezorgd. Belachelijk”, zegt Katgerman lachend.  

Continuïteit

Tenten Solar zet inderdaad in op grote voorraden. Hiermee kan het borgen dat de continuïteit voor Solarpartners gewaarborgd blijft. De Solarpartner hoeft enkel de installatie te plaatsen. Dat doet Katgerman Zonnepanelen al 3 jaar naar tevredenheid. Inmiddels wordt het ook ingezet bij projecten voor woningcorporaties in Rhenen en Veenendaal. Dankzij deze opdrachten heeft Katgerman Zonnepanelen voor langere tijd zekerheid van werk. Zo veel zelfs dat ze inmiddels een 2e en 3e team inzetten voor Tenten Solar.

Meedenken met de ondernemer

“Het is één van de weinige zonnepanelenaanbieders dat meedenkt met een ondernemer. Ze hebben me geholpen bij de overgang van zzp’er naar een onderneming met werknemers. En ook nu helpen ze nog om de administratieve rompslomp tot een minimum te beperken. Nummers op de planning en werkbon corresponderen met elkaar. Als alles klopt dan heb je een week later het geld op je rekening. Daar spreekt waardering uit en dus breiden we de samenwerking graag uit,” aldus Katgerman.


De groei van Katgerman Zonnepanelen en Tenten Solar gaat hand in hand. Als afdeling Woningcorporaties binnen Tenten Solar hebben we in 2023 de uitdaging 5.000 woningen te voorzien van zonnepanelen. Wil jij hierbij helpen als Solarpartner? Lees hier dan meer!

Wij ontmoeten je graag

Lijkt het je wat om onderdeel te worden van ons team? Neem gerust contact op met Mariska Kruisselbrink (HR-adviseur) of loop eens binnen op één van onze vestigingen.
Je bent van harte welkom om vrijblijvend te verkennen of dit jouw ideale baan zou kunnen zijn.