Horecamanager in Kroatië

Het begon voor ‘Basha’, zoals hij genoemd wordt, als horecamanager in zijn vaderland Kroatië. Toen hij naar Nederland kwam heeft hij zich laten omscholen tot elektromonteur. “Daarna heb ik ook nog de opleiding koeltechniek gevolgd voor het plaatsen van airco’s en warmtepompen. Ik ben elektrotechnisch dus goed onderlegd.”

Nieuwe solarpartners begeleiden

Dit bracht hij in praktijk als Hoofd Monteur bij zijn vorige werkgever. Basha stuurde het team aan bij het realiseren van projecten. Het werken met mensen bevalt hem. Dat is ook één van de redenen waarom Basha in zijn huidige functie bij Tenten Solar helemaal op zijn plek zit: “Mijn sociale eigenschappen en mijn elektrotechnische achtergrond komen samen in mijn werk. We willen garanderen dat we projecten opleveren van hoge kwaliteit en die voldoen aan en gerealiseerd zijn volgens de geldende veiligheidseisen. Nieuwe Solarpartners begeleid ik, door de eerste twee weken met ze mee te gaan. Het is heerlijk om met die gasten bezig te zijn. Na vier weken kom ik weer terug om te bekijken of aan de eisen voldaan wordt.”

Projectuitvoerder

Een projectuitvoerder zoals Basha controleert het elektrotechnische werk van Solarpartners en of dit volgens de Arbo technische voorwaarden gebeurd. Is dit niet het geval, dan zet hij de werkzaamheden stil. De realisatie gaat pas verder zodra er wel aan de geldende eisen voldaan wordt. “Dat klinkt streng, maar veiligheid gaat boven alles. In werkelijkheid geef ik vaak tips en begeleiding en dat gaat in een gemoedelijke sfeer. De mannen van de Solarpartners zijn leergierig en streven ook de hoogste kwaliteit na.”

De afdeling woningcorporaties

De afdeling Woningcorporaties plant de inspecties van Basha in. Daarnaast heeft hij voldoende ruimte om steekproefsgewijs opgeleverde projecten te bezoeken. Hierbij spreekt hij ook de bewoners. “Een elektromonteur heeft aan twee woorden genoeg, maar bewoners niet. Hen leg ik in Jip-en-Janneke taal de werking van de installatie uit. Klopt er iets niet, dan moet je ook begrip kunnen tonen voor hun onvrede. Het gaat er om dat het opgelost wordt en de bewoner er een goed gevoel aan overhoudt.”

Salderingsregeling

Verslaglegging

Van alle werkplekinspecties, iedere schouwing en de kwaliteitscontroles met opzichters van woningcorporaties vindt verslaglegging plaats. Blijkt dat er aanpassingen nodig zijn, dan zorgt Basha ervoor dat dit gebeurd. Kleine elektrotechnische aanpassingen voert hij zelf uit. Grotere aanpassingen worden door de Solarpartner hersteld. “En we zorgen ervoor dat het een volgende keer in één keer goed gaat. Elke dag een stukje beter,” voegt Basha toe.

Daar hoort ook ontwikkeling bij. “Ik begeleid en coach de monteurs van Solarpartners. Ik wil hen ontwikkelen, maar ook ikzelf dien mijn kennis up-to-date te houden. Gelukkig denkt Tenten Solar er net zo over en heb ik onder andere de NEN3140-training (link: post NEN-3140 training) kunnen volgen.”

Dagelijks op locatie

Als projectuitvoerder Woningcorporaties bij Tenten Solar is Basha dagelijks op locatie. “Ik ben veel onderweg. In de planningen wordt rekening gehouden met dagelijkse files. Ik rijd om half 7 thuis in Zutphen weg en ben in de regel voor 5 uur weer thuis. Dat is fijn.”
Uiteraard heeft hij voor werkverkeer een bestelwagen ter beschikking, waarin ook gereedschappen en materialen vervoerd kunnen worden. Komt een Solarpartner materiaal te kort op de bouwplaats, dan brengt Basha het langs. “Iedere vrijdagmiddag ga ik op kantoor langs om de voorraad voor de volgende week in te laden.”Geen dag is hetzelfde

“Ik heb het erg naar mijn zin,” besluit hij. “Geen dag is hetzelfde. Voor mij ligt dé uitdaging in problemen waarvan gezegd wordt dat ze niet op te lossen zijn. Ik zorg ervoor dat het op een Arbo technisch verantwoorde manier toch uitgevoerd wordt.”

Waar een nieuwe collega volgens Basha aan moet voldoen? “Spontaniteit, goed contact kunnen leggen en begrip opbrengen voor je gesprekspartner. Dat in combinatie met een elektrotechnische achtergrond brengt je erg ver. Het volgen van trainingen, of het nou NEN3140 is of het leren van systemen en onze werkwijze. Dat komt wel. Gewoon doen.”

Gewoon doen, dat geldt ook voor solliciteren.

Wij ontmoeten je graag

Lijkt het je wat om onderdeel te worden van ons team? Neem gerust contact op met Mariska Kruisselbrink (HR-adviseur) of loop eens binnen op één van onze vestigingen.
Je bent van harte welkom om vrijblijvend te verkennen of dit jouw ideale baan zou kunnen zijn.