Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke doelstelling van Woningstichting Vecht en Omstreken. “’Eén van de pijlers van Trias energetica is minimaliseer het energieverbruik. We geven de woningen een wollen muts, jas en sokken.” De woningstichting wil alle woningen optimaal isoleren. Het dak, de gevel, de vloer en kruipruimte komen aan bod. Vervolgens komen er ook een warmtepomp en/of zonnepanelen. Of een geheel project volledig verduurzaamd kan worden is afhankelijk van het draagvlak onder de bewoners. Zeventig procent van de bewoners dient in te stemmen met de verduurzaming. “In de regel halen we dit. Zeker met de huidige energielasten,” vertelt Zeelenberg, “Voor zonnepanelen betaalt de huurder een vergoeding gerelateerd aan de opbrengst. Het levert dus altijd wat op in de portemonnee.”

Het RWU en Tenten Solar als partner

Waar van Wijnen Utrecht de aannemer van dienst is, fungeert Tenten Solar als partner op het gebied van zonnepaneleninstallaties. Woningstichting Vecht en Omstreken is onderdeel van het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU). Het RWU heeft Tenten Solar als partner gekozen. Dit is met name gebaseerd op de ruime vakkennis, ervaring en het compleet ontzorgen. “De communicatie met de afdeling Woningcorporaties van Tenten Solar is prettig. Ze hebben duidelijke afspraken met de aannemer gemaakt en planningen zijn geautomatiseerd op elkaar afgestemd. Het is een geoliede machine.”

Een dedicated team

Een dedicated team van Tenten Solar begeleidt en voert het hele traject van plan tot oplevering van de installatie uit. Ze zijn technisch vaardig, beschikken over voorraden en verzorgen als kers op de taart ook de communicatie met bewoners.

“We horen positieve geluiden van onze huurders. Tenten Solar houdt bewoners gedurende het gehele project up-to-date en besteedt ook veel aandacht aan uitleg van de installatie bij oplevering. Is er iets niet goed, dan wordt het opgelost. Als woningstichting weten we dat het goed komt, zonder dat het onszelf tijd kost.”

Astrid Kanters, Tenten Solar.

Laten we samenwerken

De vraag naar verduurzaming blijft stijgen. Ben jij als woningcorporatie ook op zoek naar een partij met ervaring én technische handjes? Neem eens contact op met de afdeling Woningcorporaties van Tenten Solar.