Truckwash 1 Group kent twaalf vestigingen in Nederland en focust zich, de naam zegt het al, op het wassen van vrachtwagens. De drie bedrijfspanden in eigen beheer, op de Maasvlakte, de Botlek en Bodegraven zijn voorzien van zonnepaneleninstallaties. “Vanzelfsprekend willen we de investering terugverdienen, maar we zijn overtuigd van de noodzaak te verduurzamen. We werken met ledverlichting, bewegingssensoren en doen aan waterrecycling.” Dankzij de zonnepanelen werken de drie vestigingen energieneutraal.

Boersma is van plan meerdere vestigingen van zonnepanelen te voorzien. Alleen gaat dit met huurpanden minder snel. Recentelijk heeft Truckwash 1 Group twee panden aangekocht. “Hier worden eerst de daken aangepakt en dan kunnen de panelen er op.” De verwachting is dat het in 2025 zover is. Op de vraag of dit opnieuw met Tenten Solar opgepakt wordt: “Dat denk ik wel. Als iets eenmaal goed is, dan houd ik daar aan vast.”

Hieruit blijkt dat de samenwerking naar tevredenheid verloopt. “De communicatie is goed, met zowel de projectleider, back office als de monteurs. Als de afspraken gemaakt zijn, heb je er geen omkijken meer naar.”  Stijn van Rijnsoever, Projectleider bij Tenten Solar, beaamt dat het ontzorgen van de klant prioriteit geniet. “We komen altijd langs voor een schouw op locatie, zodat we een legplan op de geldende situatie kunnen ontwikkelen. De communicatie met derde partijen, zoals de dakdekker, verzorgen we ook. Zo weet iedereen waar het aan toe is.”

Niet altijd alles verloopt volgens plan. “Het is zaak hier over te communiceren met alle betrokkenen als dit zich voor doet,” gaat Stijn verder. “En dat gebeurt,” vult Klaus Boersma aan. “Ook de nazorg is prima. Als we een vraag hebben dan wordt daar snel en adequaat op geantwoord. Tenten Solar is een groot en professioneel bedrijf. Dankzij de lokale vestigingen mét het persoonlijke contact.”

Benieuwd welke projecten Tenten Solar nog meer heeft gerealiseerd?
Lees er meer over of neem contact op met Nick!