Cruciaal

De project engineer is cruciaal in het winnen van aanbestedingen, maar eerst komt een klantaanvraag bij Bram binnen. “Ik ga met de klant in gesprek en inventariseer de wensen. Het vervolg is technischer, dan draag ik het contact over aan de project engineer.”

Technische voorkennis

De technische voorkennis als elektromonteur en zijn leergierigheid geven Yoran een voordeel aan de gesprekstafel. Gedurende zijn carrière binnen de organisatie heeft hij meerdere cursussen en trainingen aangeboden gekregen. Met name de opleiding Hoge Installatietechniek (HIT-E) heeft hem geholpen. “Ik heb de ruimte gekregen me te ontwikkelen. Als project engineer ben je gebaat bij een brede technische kennis en dat gaat veel verder dan alleen solarsystemen.

De uitdaging

We koppelen zonnepanelen aan bestaande bedrijfsinstallaties. Ik bedenk een oplossing die hierop aansluit. Dat is het uitdagende van de functie. Ik voer een gedetailleerd gesprek over de installatie met de opdrachtgever en alle stakeholders die benodigd zijn om het project te realiseren. Denk aan een netbeheerder, transformatorleverancier, adviseur en ook eigen collega’s.” Sociale vaardigheden zijn dus wel een pré.
“Vervolgens is het aan mij een optimaal ontwerp, inclusief legplan, te maken dat voldoet aan het bestek en dat binnen de normering valt. En tegen een goede prijs, want vaak zijn er meerdere partijen die een offerte aanbieden.”

De architect van de oplossing

Bram vult aan: “De project engineer is dé architect van de oplossing. Er kunnen allerlei eisen zijn zoals een camerasysteem dat aangelegd moet worden of het zonnepanelensysteem dat ingekoppeld dient te worden op een brandmeldinstallatie. In het voorstel van de project engineer is aan alles gedacht.”

Tenten Solar

Tenten Solar legt sinds 2009 middelgrote tot grote projecten tot 5 megawattpiek (MWp) aan in de agrarische sector, bij mkb-bedrijven, grondgebonden zonneparken en SDE+ projecten (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie). De technische uitdaging en afwisseling past bij Yoran. “Ieder project is uniek. En zo ook iedere dag. Ongeveer één keer per week ben ik op pad om opdrachtgevers en locaties te bezoeken. Plannen werk ik uit op kantoor in Lichtenvoorde. Een prettige werkomgeving. We werken met veel jonge gasten die van aanpakken houden. We zijn een echt team. Je staat er niet alleen voor. Ken je een programma of systeem nog niet? Dan is dat hier geen probleem. Tenten Solar zorgt ervoor dat je het leert.”


Als een mooie opdracht binnen gehaald wordt dan wordt dit (soms op ludieke wijze) gevierd. Daarna kan de werkvoorbereider aan de slag. Uiteraard blijft de project engineer bereikbaar voor toelichting.

Wij ontmoeten je graag

Gaat dit over jou en lijkt het je wat om onderdeel te worden van ons team? Neem gerust contact op met Mariska Kruisselbrink (HR-adviseur) of loop eens binnen op één van onze vestigingen.
Je bent van harte welkom om vrijblijvend te verkennen of dit jouw ideale baan zou kunnen zijn.