Ruimte voor ontwikkeling

Samenwerken en ontwikkeling van het team zijn heel belangrijk. In Bodegraven is een oefenruimte ingericht waar elektrotechnische en/of dakkennis wordt bijgebracht. “Negen van de tien nieuwe collega’s hebben een andere vooropleiding gehad. Zolang je de motivatie en discipline hebt om te willen leren, dan beschik je over de kenmerken van een Tenten Solar-medewerker.”

Groeimogelijkheden

Collega Nick Elderhorst (27) is ook afkomstig uit een andere branche. “Ik was als leidinggevende werkzaam in de horeca.  De Coronaperiode deed mij inzien dat weekenden en avonden vrij mijn sociale leven goed deed. Daarbij was er de onzekerheid die de pandemie met zich mee bracht.” Bij Tenten Solar is Nick als verkoper gestart in 2021. “Tenten Solar heeft me de ruimte gegeven te kunnen ontwikkelen. Inmiddels geef ik leiding aan onze vijfkoppige verkoopafdeling in Bodegraven. Ik heb de ambitie als persoon, afdeling en bedrijf verder te groeien. Niet alleen in omvang, maar ik verwacht dat we in de toekomst ook nieuwe producten gaan aanbieden die de energietransitie verder vormgeven.”

Werkoverleg, kop koffie of een borrel

Beide heren komen elkaar vaak tegen in de dagelijkse werkzaamheden: Niet alleen tijdens een kop koffie of de vrijdagmiddagborrel. Nick maakt plannen en offertes voor met name zakelijke projecten. Regelmatig vindt overleg plaats met Stijn om te bepalen of zijn plan daadwerkelijk gerealiseerd kan worden binnen de gestelde begroting. Nick legt uit: “Stijn stuurt de monteurs en onderaannemers aan. Hij kent de praktijk. Het gaat erom dat het plan hierop aansluit. Samenwerking is key om ons proces te stroomlijnen.”

Doen waar je goed in bent

Er is ook regelmatig contact met de andere vestigingen binnen Tenten Solar. Een aantal, met name staffuncties, bevinden zich in Lichtenvoorde. “Dit brengt ons in staat om ons te focussen op waar wij goed in zijn. We hoeven ons niet of nauwelijks met randzaken bezig te houden.” Er zijn meer synergievoordelen. “We hebben grote voorraden. Grijpen nagenoeg nooit mis in materialen. Hierdoor kennen we snellere levertijden dan veel concurrenten,“ aldus Stijn. Ook wordt kennis met elkaar gedeeld over plannen of de uitvoer van complexe projecten. “Dit gebeurt in een hele fijne sfeer. We hebben een onwijs gezellig team dat ook nog eens voor elkaar door het vuur gaat,” sluit hij af.

Zou je voor Tenten Solar willen werken en op de vestiging Bodegraven in het bijzonder? Bekijk de vacatures of kom gerust eens langs om kennis te maken.