Personeelsvereniging

Koen Damkot (30), commercieel manager bij Tenten Solar, is de secretaris van deze personeelsvereniging. Als secretaris van de personeelsvereniging is Koen verantwoordelijk voor o.a. administratieve taken, zoals het voorbereiden van vergaderingen, het opstellen van de uitnodigingen en het bijhouden van de ledenadministratie. “Maar we hebben niet een hele harde rolverdeling binnen het bestuur. Het brainstormen, de Achterhoek doorcrossen op zoek naar leuke locaties of het internet afstruinen om leuke activiteiten te bedenken doen we écht met z’n allen”, benadrukt Koen.

Elkaar vaker zien

De personeelsvereniging is opgericht met als voornaamste doel het vergroten van de personeelsbinding, saamhorigheid, (werk)plezier en sfeerbeleid. Dit doen zij door het organiseren van gezellige activiteiten naast de reguliere bedrijfsevenementen zoals de zomer- en kerstborrel. Koen legt uit dat het idee van een personeelsvereniging is ontstaan op een kerstborrel net na de periode van lockdowns. Door het vele thuiswerken had hij zijn collega’s lange tijd niet gezien. De oprichting van de personeelsvereniging bood een oplossing om elkaar weer wat vaker buiten werktijd te spreken en zo ook de collegialiteit te bevorderen.

Personeelsbinding en saamhorigheid

Een van de meest waardevolle aspecten van de personeelsvereniging is volgens Koen de mogelijkheid om de personeelsbinding te vergroten en een gevoel van saamhorigheid te creëren. Door het organiseren van uiteenlopende activiteiten, variërend van grote feesten tot kleinere samenkomsten zoals een bedrijfsbezoek of een fietstocht, draagt de personeelsvereniging bij aan het welzijn en de tevredenheid van de medewerkers. “Hoe groot of klein de activiteiten ook zijn, het gaat gewoon om de gezelligheid, om elkaar wat vaker in het jaar te zien en om het eventjes niet over zonnepanelen te hebben!”

Verschillende activiteiten

Wat de activiteiten betreft, streeft de personeelsvereniging naar diversiteit en originaliteit. Naast jaarlijkse tradities zoals de sinterklaasactie en het personeelsfeest, bedenkt het bestuur ook nieuwe en unieke initiatieven, zoals de terug-van-vakantie-borrel, die door velen werd gewaardeerd. “Er is altijd een gigantisch hoge opkomst. Alle medewerkers van Tenten Solar zijn lid van de personeelsvereniging, en als dan vrijwel niemand een activiteit die wij organiseren af wil zeggen, is dat een enorm groot compliment.”

Waardering van medewerkers

Terwijl de personeelsvereniging zich richt op het behouden van het huidige succes, sluit Koen niet uit dat er in de toekomst nieuwe activiteiten of initiatieven kunnen worden geïntroduceerd. De personeelsvereniging is vrij om op eigen initiatief leuke activiteiten te bedenken. “Soms ontvangen we van een collega een leuk idee, waar we dan op voortborduren. Voor nu is het belangrijkste doel om de gezelligheid en het plezier binnen Tenten Solar te behouden en de waardering van de medewerkers te blijven ontvangen. Ook na het personeelsfeest ‘Tenten in Rosso’ van afgelopen 20 april hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen. “Het was ook écht een leuk feest! Daar doen we het voor.” De foto’s spreken voor zich.   

Wij ontmoeten je graag

Lijkt het je wat om onderdeel te worden van ons team? Neem gerust contact op met Mariska Kruisselbrink (HR-adviseur) of loop eens binnen op één van onze vestigingen.
Je bent van harte welkom om vrijblijvend te verkennen of dit jouw ideale baan zou kunnen zijn.