Complexiteit

Hans vertelt: “Het elektrotechnische werk bij zakelijke projecten is complexer. Bij de particulier heb ik meer vrijheid om zelf beslissingen te nemen. Waar ik op doel? Iedere woning is verschillend. Op locatie heb ik de ruimte mijn ideeën over het leidingwerk en de locatie van de omvormer met de bewoner te bespreken. Hierbij gaat het om functionaliteit en het moet er mooi uitzien. Ik kan er mijn uitdaging in kwijt en het is fijn werken.”

Meters maken

Remy wil graag juist meters maken: “Op de bouw kan ik me uitleven. Hoe groter, hoe mooier. Wat mij trots maakt? Als ik na oplevering langs een project rijdt. Bij ander elektrotechnisch werk ben je voornamelijk binnen aan het werk en zie je het eindresultaat niet. De panelen zie je liggen.”

Hij vindt elektrotechnische installaties bij pv-installaties erg uitdagend. “In tegenstelling tot andere elektriciens geeft het de mogelijkheid het installatiewerk van A tot Z te verzorgen. Als elektricien kun je zelfs het installatiewerk op het dak leren, mocht je dat willen. Dat maakt je multi-inzetbaar.” Hans vervolgt: “Ligt je ambitie bij de grote projecten, particuliere projecten, wil je wel of niet het dak op? Tenten Solar denkt mee over waar zij haar elektromonteurs inzet. Leeftijd en gezondheid speelt hierbij ook een rol. Ze zijn erg attent. Ik heb wat fysieke tegenslagen gekend, dus ik heb dit aan den lijve ondervonden. Niets dan lof daarvoor.”

Direct vertrouwd

Dat beaamt Remy. Ook al is hij nog maar enkele maanden werkzaam voor Tenten Solar, “Ik ben met open armen ontvangen. Het voelde direct vertrouwd. Ik kreeg een rondleiding en dan zie je dat het een mooi bedrijf is, dat met het allerbeste materiaal werkt. Dat wat je nodig hebt, bieden ze aan en komen ze netjes na. Ze hebben de zaakjes voor elkaar. Neem van mij aan: dat heb ik ook wel eens anders gezien.”

Het café

Hans heeft ongeveer 40 jaar voor een installatiebedrijf gewerkt, voordat hij bij Tenten Solar terecht kwam. De manier waarop spreekt boekdelen voor de cultuur in het bedrijf. “Ik sprak de toenmalig directeur in het café, haha. Toen is het balletje gaan rollen. In die jaren is het bedrijf enorm gegroeid, maar deze benaderbare cultuur is niet verloren gegaan.”

Salderingsregeling

Omscholing

Remy was van oudsher stratenmaker en heeft zich om laten scholen tot elektricien. “Elektriciteit en energieopwekking is de toekomst. Tenten Solar is een sterk groeiend bedrijf, met slagkracht en een fijne manier van werken. Dan heb ik het ook over het contact tussen collega’s. Het is een goede groep. Daar krijg je energie van. Het is letterlijk en figuurlijk een energievol bedrijf. Wil je (baan)zekerheid? Dan moet je hier zijn.””

Meer vrijheid

Hans sluit af: “Ambitieuze elektromonteurs kunnen aan de slag met complexe en uitdagende zakelijke projecten. Wil je meer vrijheid, dan zit je goed bij particuliere woningen. Je ziet hier al snel op je plek.”Wil je ook bij Tenten Solar komen werken?

Bekijk dan de vacatures Elektromonteur Zakelijk en Elektromonteur Particulier.

Wij ontmoeten je graag

Lijkt het je wat om onderdeel te worden van ons team? Neem gerust contact op met Mariska Kruisselbrink (HR-adviseur) of loop eens binnen op één van onze vestigingen.
Je bent van harte welkom om vrijblijvend te verkennen of dit jouw ideale baan zou kunnen zijn.