Een omvormer is essentieel bij het installeren van je zonnepanelen installatie. Om gebruik te kunnen maken van de stroom die je zonnepanelen opwekken heb je een omvormer nodig. Een omvormer zet namelijk de gelijkstroom (DC) om in wisselstroom (AC), dit is de bruikbare stroom die thuis uit het stopcontact komt. Alle energie die je met de zonnepanelen op wekt kan je in je eigen woning gebruiken, waarna het overschot wordt terug geleverd aan het energiebedrijf. Daardoor zal je energierekening dalen. Het is dan ook van belang dat de omvormer die je koopt van hoge kwaliteit is en een maximale efficiency heeft. Bij Tenten Solar kan je de beste omvormers van hoge kwaliteit kopen.

Een omvormer lijkt op een soort kastje die (meestal) tegen de muur en dichtbij de zonnepanelen wordt geïnstalleerd. Om kwaliteit te garanderen, werken wij met gerenommeerde merken op het gebied van omvormers voor zonnepanelen, zoals SAJ-stringomvormers, SolarEdge omvormers met optimizers en micro-omvormers van Enphase. Dat zijn merken die al vele jaren op de markt zijn en steeds meer bekendheid krijgen in Nederland en Europa.

Aandachtspunten omvormers

Let bij het aanschaffen van omvormers aan de volgende punten:

  • Het vermogen van de omvormer. Zorg dat deze is afgestemd op de capaciteit van jouw zonnepanelen;
  • Last van schaduw op uw zonnepanelen? Kies voor optimalisatie op paneelniveau van SolarEdge of de micro-omvormers van Enphase;
  • De zekering van je hoofdaansluiting. Kies de juiste aansluitwaarden, 1- of 3-fase;
  • Monitoring. Via Bluetooth, Ethernet, Wifi, USB of via een ingebouwde webserver?

Vragen?

Niet helemaal zeker welke omvormer voor jouw zonnepanelen geschikt is? Ons team staat elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Mail jouw vraag naar info@tentensolar.nl en wij reageren zo snel mogelijk.

Interesse in een omvormer? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan of bel direct één van onze adviseurs voor meer informatie of een showroom bezoek via +31 (0)544 35 33 48.