1. Draag bij aan een beter milieu

Met zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Je verkleint hiermee de CO2-uitstoot van jouw huishouden, waardoor je een bijdrage levert aan een beter milieu. Zonnepanelen zijn dus een duurzame keuze.

2. Bespaar geld

Een bijdrage aan een beter milieu is fijn, maar een bijdrage aan je eigen portemonnee ook! De prijs van stroom stijgt al jaren. Met zonnepanelen wek je in eigen beheer stroom op, dat je kunt salderen bij je energieleverancier. En dat betekent een verlaging van je energierekening. Je beschermt jezelf hiermee tegen stijgende energieprijzen. Zonnepanelen vergen natuurlijk eerst een investering, maar met een terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar en een minimale levensduur van 25 jaar, profiteert u dus 18 jaar van gratis stroom. Je kunt je investering 2 tot 3 keer terugverdienen, dat is meer rendement dan geld op je spaarrekening zetten.

3. Verhoog de waarde van uw woning

Het plaatsen van zonnepanelen verduurzaamt je woning, waardoor de waarde van je woning zal stijgen. Het energielabel van je woning wordt gunstiger én de maandlasten worden verlaagd. En dat is aantrekkelijk voor potentiële kopers.

4. Profiteer van belastingvoordeel

Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je profiteren van belastingvoordeel. Het installeren van zonnepanelen wordt gezien als verbetering van je woning, als huiseigenaar kun je dit dus opvoeren als aftrekpost. Daarnaast kom je als particulier in aanmerking voor een BTW-vrijstelling bij de aanschaf van zonnepanelen. Informeer daarnaast ook eens bij je gemeente naar de mogelijkheden voor een subsidie of duurzaamheidslening.

5. De zon is een onuitputtelijke energiebron

Vanzelfsprekend maak je met zonnepanelen gebruik van de zon voor het opwekken van energie. Een perfecte bron voor energie, want de zon is namelijk onuitputtelijk. Waar fossiele brandstoffen, zoals gas en olie, in de toekomst op zullen raken, zal zonne-energie altijd voor handen zijn.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.